Mi a mai kutyakütyü trend?

2020. április 20. - Kontent

Ahogy minden családtagnak, négylábú barátainknak is szeretnénk megadni a maximális kényelmet, biztonságot és szórakozási lehetőséget. Rengeteg találmány ostromolja a piacot az ötletesebbnél ötletesebb játékoktól a digitális kutyapincérekig. Összegyűjtöttük a slágergyanús megoldásokat.

shutterstock_575624617.jpg

1. Távfelügyelet jutifalat osztóval

A téma már két rajzfilmet is megihletett, teljes joggal. Amikor a bejárati ajtó bezáródik, akkor kezdődik a kedvencek titkos élete: mámorosan szeretnek ön- és közveszélyes tevékenységekbe fogni. Felrobbanó párnára, lerántott karnisra vagy éppen felfalt cica alomra hazaérkezni a teljes megsemmisülés.

Megoldás lehet - beugró kutyaszitter hiányában - egy webkamerás, jutalomfalatot dobáló masina. Több kivitelben is gyártják már, de a lényeg ugyanaz: telefonos appon keresztül látni és hallani is lehet a kutyát, illetve beszélni hozzá. A legjobb pedig, hogy a szerkezet gombnyomásra lövi ki a finomságokat. Valahogy így:

2. Bottal üthetnéd a nyomát? Dehogy!

Kétségtelenül a leghasznosabb eszközök a nyomkövetők. Különösen a kölyök és a félős, szökős kutyák esetében mondhatni kötelező felszerelés. A nyakörvre szerelhető változatok nagyon praktikusak, könnyűek. Legjobbak azok a fajták, amelyek SIM kártyával kommunikálnak, mert ezek akár kilométeres távolságban is be tudják tájolni a kutya helyzetét.  Az összes többi csak néhány 10 méteren hatásos. Ma már minden hazai mobilszolgáltatónál is lehet vásárolni.

shutterstock_128164697_1.jpg

3. Karomvágás okosan – rémálom helyett

A legtöbb gazdi gyanútlanul megveszi a klasszikus olló stílusú karomvágót, ami elől a legtöbb kutya zsigeri szinten tudja a legrosszabbkor elrántani a lábát. Tudjuk, mi történik ilyenkor: sírás, megsebzett mancs és két napos sértődés a minimum.  

A legújabb módi, hogy nem vágni, hanem reszelni kell a karmokat, elektromos zsebméretű körcsiszolóval. Ebből olyat is lehet kapni, amit kifejezetten kutya- és cicamancs védőre terveztek, de a hardcore gazdik lazán reszelnek gyári barkácsholmival is. 

4. Kutyafitness robotok

Amikor a kutyát le kell mozgatni, de nem mehetünk ki vele a szabadba, akkor felértékelődik a kreativitás. Ennek kétségkívül legtechnokratább módja a robotzsákmány kergetése. A recept egyszerű: vegyünk egy háztartási kisrobotot, amit mobilapplikációval lehet mozgatni, tegyük extra harapásállóvá, és persze szereljük fel jutalomfalat-kidobóval. Kész is. A döbbent kutyapofik minden pénzt megérnek.

5. Intelligens kutyaház ölebeknek

Űrhajó formájúra tervezte a Xiaomi az alábbi okoskennelt, ami nagyban megkönnyíti az apró, maximum 4 kilós kutyusok és gazdáik életét. A házikót külső és belső szenzorokkal szerelték fel, hogy állandóan fenntartsa a beállított hőmérsékletet. Érdekes funkció, hogy a kuckó lábai nyomásérzékenyek, és az okosórához hasonlóan monitorozzák a kutya tevékenységét: például, hogy mennyit aludt, mennyit mászkált ki és be. A kutya megnyugtatásához vagy élénkítéséhez különböző színű LED fényeket is be lehet állítani.

acab3cfa23634825add47d8ce1dbff2a.png

Kép forrása

6. Kerti itató és szórakozás egyben

Nincs is jobb egy nagy kerti mókánál! Ilyenkor az is fontos, hogy a kutyusok elég friss vízhez jussanak játék közben. Az önkiszolgáló rendszerű itatók nagyon népszerűek, mert folyamatosan friss ivóvízhez juttatják a kutyákat. Bel- és kültéri változatokat egyaránt lehet kapni, de kétségkívül ez a játéknak és tanulásnak is beillő taposó rendszerű a legszórakoztatóbb.

7. Így maradjatok mindig láthatók

A biztonságos esti séták alapkelléke a világító nyakörv, azonban ezek nem minden irányból képesek jól láttatni a kutyát. Egy hosszú szőrű kutyánál például esélytelen megfelelően elrendezni, ha pedig valami miatt épp lehajtják a fejüket, végképp eltűnik a gyenge kis LED fény.

A NOX Gear egy kicsit más rendszerben gondolkodott, és hám formátumba átdolgozva, láthatósági mellényként hozta a megoldást. A termék 360 fokban látható, mosható, erőteljes cordura anyagból készül. A LED világítás 12 órán keresztül működik egy feltöltéssel, és tetszés szerinti színekre lehet beállítani. 

8. Kutyaálom, a fáradhatatlan labdaadogató

Ha a kutya labdás, nincs az a mennyiségű labdázás, ami kielégítené az igényeit. Sőt a legtöbb labdás kutyát semmi más nem is érdekli, cserébe korlátlan ideig lefoglalható lenne ezzel – csakhogy az egyenletben a gazdi lesz a leggyengébb láncszem.

Megoldás: az automata labdakilövő.
Egyetlen lasztit lő ki, amit a kutyának vissza kell vinnie és belepottyantania a szerkezetbe, ahhoz, hogy újra és újra és újra elhajítsa neki.

9. Minden kutya ásni akar, a tiéd is

Egyszerű tény, hogy a kutyák szenvedélyesen szeretnek ásni, és ez alól a virágoskert, a parkban a friss gyep, de a nagyobb virágládák sem képeznek kivételt. A kutya ásás nélkül olyan, mint Samantha Bobby nélkül. Egy szóval: reménytelen vállalkozás megtiltani. Az ásási szenvedély kiélésére viszont született néhány hatásos játék, amit beltérben is koszolás nélkül tudnak gyűrni. Ennek az ásójátéknak a zsebeibe különböző kincseket is el lehet rejteni, így teljes lesz a sikerélmény.

 

Még több friss, aktuális kutyás posztot gyűjtöttünk össze
az ebmagazin.hu oldalon. Kattints!

A MEGJELENÉST TÁMOGATTA AZ ADVANTIX ÉS A FORESTO 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2015597560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása