Kéne a fotódra néhány fénysugár? Elmondjuk, hogy csináld!

Neked is tetszenek a felhők mögül kiszűrődő napsugarak? Photoshoppal te is könnyen csinálhatsz ilyeneket.

2016. június 06. - KKPé


Erősen növekszik a napsütéses órák száma. Észre sem vesszük, hogy hamarosan olyan meleg lesz, hogy újra ingyenvizet osztanak az utcákon és a mozikban is csak nyers kukoricát kapunk olajjal mert a többi ugye megy majd magától. Na de komolyan: valóban nyakunkon a nyár és olyankor a felhők is nagyon tudnak hiányozni. Főleg ha az ember imádja a tájfotóit a horizonton pöffeszkedő párabáránykák mögül sejtelmesen kiszűrődő fénynyalábokkal turbózgatni. Napfényt hekkelnél Photoshoppal? Most videós kiképzést kaphatsz. Figyelj jól!lightrays_through_clouds.jpg

Ezt a speciális effektet - ami jó esetben valóban különlegesebbé teheti képeinket - sokkal könnyebb összehozni utólagos szerkesztéssel, mint mondjuk magukat a felhőket. Az Phlearn új tutorial vidijében Aaron Nace mutat nekünk egy trükköt, ami majdnem olyan egyszerű, mint egy pont. Emellett senki sem mondta, hogy a bemutatott trükk csak napfénnyel, felhőkkel és csak tájfotók esetében működik. Kísérletezni tehát lehet, sőt érdemes is, de előtte nem árt elsajátítani az alapokat. Vigyázat, mert ahogy mindenben, itt is érvényesül a "jóból is megárt a sok" alapelv, úgyhogy ne toljátok túl a dolgot.

Íme a videó! Vigyázat csal a srác, de nagyon jól teszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyu.blog.hu/api/trackback/id/tr548784634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása