Ezek Mark Zuckerberg kedvenc könyvei

2016. július 21. - Kontent

Mark Zuckerberg, a Facebook feltalálója, vezetője híres különcségéről, és ez nincs máshogy az általa olvasott könyvek tekintetében sem. Nézzük, hogy mit is olvas szívesen a Facebook atyja.mzb.jpg

1. Daron Acemoğlu és James A. Robinson: Miért buknak el nemzetek?
A könyv remekül elmagyarázza és megmutatja, hogy a különböző intézményi struktúrák, szociális intézkedések és maga a hatalom szerkezete miként hat egy ország gazdaságára, hogyan ösztönzi a jólétet, vagy épp számolja fel a szegénységet. A kötetből arra is választ kaphatunk, hogy egyáltalán miért alakul ki a szegénység és hogyan lehetne csökkenteni.

2. Henry Kissinger: Világrend
A 93 éves Nobel-békedíjas diplomata és politikus könyve a nemzetközi kapcsolatokról, ezen belül arról beszél, hogyan építsük ezeket békésen – az egész világon keresztül. Fontos könyv, mert abban segít, ami engem is foglalkoztat mostanában: hogyan hozzunk létre egy jobb világot a gyermekeink számára.

3. Matt Ridley: Génjeink – Egy faj önéletrajza 23 fejezetben
Matt Ridley 1990-ben megjelent könyvében összehozza egymással az evolúciót és a genetikát, de ugyanúgy beszél a genetika jövőjéről is. A kötet legfőbb célja, hogy az emberiség történetét a szociológia helyett a genetikán keresztül mesélje el. A szerző másik könyve, a Józan optimista is nagyon érdekes, amiben a jólét evolúcióját írta meg.

4. Ibn Khaldun: The Muqaddimah
Hogyan látta a világot egy korabeli értelmiségi a 14. században? Mit mond a kultúra, a társadalmi folyamatok, továbbá a városok, a kereskedelem, a közélet és a tudomány változásairól? – Bár mára számtalan dolgot megcáfoltak az akkoriban leírtakról, mindig nagyon érdekes megtapasztalni, a múlt korok emberei miként tapasztalták meg az őket körülvevő valóságot.

Ha kíváncsi vagy más hírességek mit olvasnak, akkor kattints ide, ahol Bill Gates, Winkler Róbert, D. Tóth Kriszta és Dr. Gyurkó Szilvia is bemutatják a kedvenceiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyu.blog.hu/api/trackback/id/tr378905656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.21. 21:30:21

Kézinger bácsi és Pinochet tábornok intim politikai viszonyáról nem szokott olvasni? Csak gondoltam érdekes adalék lehet a "világ jobbá tétele gyermekeink számára" projekt szempontjából..

Willkommenskultur 2016.07.21. 21:38:25

Semmi komoly bajom nincs a cukorberggel, de eddig a világon mindig mindenki mindent a világ jobbá tételéért tett (Hitler meg Sztálin is)

A kérdés kinek tegyük jobbá a világot? És ki szív majd a másik oldalon?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.07.21. 22:18:54

Faszbukkal rosszabbá tette a világot
süti beállítások módosítása