Inspiráció, vidámság, kikapcsolódási lehetőségek – irány az iroda!

2016. szeptember 03. - haraszi

Modern belsőépítészeti megoldások, inspiráló szín és anyagválasztás. Minden igényt kielégítő edzőterem. Csoportos jógafoglalkozások és erőnléti edzések… Mi jut eszedbe erről a listáról? Egy lakás a város egyik felkapottabb pontján, esetleg egy lakóparkban? Bár ezzel sem vagy messze az igazságtól, vannak olyan szerencsés munkavállalók, akiknek a munkahelyét lehetne így körülírni – úgy, hogy még bőven ki tudnák egészíteni a listát!03-telenor.jpg

A Telenor törökbálinti irodaháza - Kép forrása: hazai.kozep.bme.hu

A munkahelyi környezet folyamatosan változik, és a munkavállalók legnagyobb szerencséjére olyan irányba, ami lehetővé teszi egyfelől azt, hogy a munkaidőn túl is a lehető legkönnyebben érhessenek el bizonyos funkciókat (mint például az edzőterem), másfelől pedig azt, hogy a munkával eltöltött idő ne egy szürke, személytelen, mindenféle inspirációtól mentes környezethez láncolja őket.

A nagyközönség számára talán a Google volt az első olyan cég, ami az alapvető arculatának is megfelelően olyan irodákat kezdett kialakítani, ahol érdekes, formabontó, a munkához a legkevésbé sem kapcsolódó eszközök és megoldások szolgálták azt, hogy a dolgozóik ne feltétlenül tehertételként gondoljanak a közelgő munkanapra. Ne essünk tévedésbe, a munka akkor is csak munka marad, ha a világ legjobb irodájába kell bemenni miatta minden nap, de azért tegyük a kezünket a szívünkre, és mondjuk ki, hogy teljesen mindegy, milyen környezetben kell eltöltenünk napi 8 órát - aztán ugorjunk el gyorsan a ránk omló plafon alól!google.jpg

Munkakörnyezet a Google-nél

A munkahelyi környezet igenis számít; legyen szó a munkavégzést megkönnyítő praktikus apróságról, vagy egy csocsóasztalról az ebédlő melletti rekreációs térben, mindenképp pozitív hatással lesz ránk legalább a gondolat, hogy a vezetőség foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, és próbálnak olyan környezetet kialakítani, amiben kellemesebb és hatékonyabb a munkavégzés. Az elvégzendő feladatok nem lesznek ettől mások, vagy könnyebbek, de az összkép igenis pozitívabb lesz a nap végén (és az elején is).

Szerencsére egyre több cég ismeri fel, hogy mennyire fontos a dolgozóik általános kedélyállapota, és az, hogy ezt folyamatosan a lehető legjobb formában tartsák, és nem sajnálnak erre pénzt és időt áldozni. A hazai pályán jó példa erre a Telenor törökbálinti irodaháza, ahol a cikk elején szereplő lista kiegészül még szaunával, és egy gyönyörű hófehér versenyzongorával is, de az sem elhanyagolható tényező, hogy az épület a város zajától távol, egy hatalmas zöldterület kellős közepén fekszik, ahol a levegő is jobb, és a kertben is a legteljesebb nyugalommal lehet fontos meetingeket tartani úgy, hogy az utcai zsivaj helyett a kollégákat hallgathassuk. A startupokat támogató Telenor Accelerator programba kerülő startupok is ezt a környezetet/irodát fogják használni.

Nem vagyunk egyformák mi sem, és az igényeink sem, de azt mindenképpen jó tudni, hogy akinek igenis fontosak ezek a – másoknak csupán apróságnak, vagy éppen feleslegesen elköltött pénznek tűnő – dolgok, azok a szakmájuktól függő mértékben ugyan, de egyre több olyan állásra pályázhatnak, ahol nem csupán a funkcionalitás, hanem a kreativitás is szerepet kapott az iroda kialakításakor.

Aki pedig amiatt aggódna, hogy az ilyen menő irodákba mégis hogy juthat el munkavállalóként, annak két jó hírem is van: egyfelől a legtöbb agglomerációban, vagy a belvárostól relatíve távol működő cég valamilyen szervezett módon segíti a munkavállalóit az irodába való bejutásban, másfelől rengeteg (de tényleg rengeteg) belvárosi irodával rendelkező cég is egyre inkább követi ezt az elvet, amikor épületet, berendezést, dekorációt, vagy éppen rekreációs megoldásokat választ a dolgozóknak.prezi.jpg

A Prezi budapesti irodája

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyu.blog.hu/api/trackback/id/tr1711673594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Opi87 2016.09.22. 14:43:12

Lehet csűrni csavarni, de az egylégterű iroda a legalapvetőbb igényeken való spórolás, ami a nyugodt, zavarmentes munkakörülmények. Ezt semmilyen pingpong asztal vagy csúszda vagy bármi nem változtatja meg.
süti beállítások módosítása