Startupperek, ide jöjjetek!

2016. szeptember 02. - haraszi

Úgy gondolod, hogy szívesen kipróbálnád magad az üzleti világban, esetleg már el is kezdted a dolgot? Van egy startupod, amit a barátaiddal alapítottál? Az ötlet megvan és szerintetek tényleg menő lenne, csak az első lökés hiányzik? Hát ne gondold, hogy egyedül vagy ezzel, mert rengeteg fiatal vállalkozó szeretne így befutni és ez egyáltalán nem lehetetlen. Mindössze egy támogató kell hozzá, aki ért ehhez és te, hogy elmagyarázd neki, miért pont a ti csapatotokat támogassa. Ez a rész általában a legnehezebb, mert egyre több ilyen cég indul manapság, a lehetséges támogatók száma viszont közel állandó.

startup-593341_960_720.jpg

A jó hír viszont, hogy most egy szereplővel bővült a piac és nem is kis szereplővel.

A Telenor Magyarország ugyanis szeptemberben elindítja a saját, startupokat támogató akcelerátor programját, amely az első vállalati akcelerátor program Magyarországon. A programban részt vevő startupok szakértő mentorokhoz, tapasztalt felsővezetőkhöz, pénzügyi forrásokhoz, befektetőkhöz, valamint a Telenor Csoport nemzetközi ügyfélköréhez és partnerhálózatához hozzáférve nyerhetnek a fejlődésükhöz szükséges lendületet.

A program vezetője Takács Zoltán, a Telenor Magyarország innovációért felelős alelnöke, aki a vállalat nemzetközi startup akcelerációs tapasztalatait képviseli, a mentorok pedig a digitális iparág olyan szaktekintélyei, mint Pistyur Veronika, Varga Zoltán, Oszkó Péter, Várkonyi Balázs és Vinnai Balázs.

A program egyebek közt 150 millió forint értékű támogatást ajánl fel magyar startupok számára alacsony százalékú kisebbségi részesedés ellenében, de emellett rengeteg egyéb támogatáshoz is hozzávérést enged nekik, például a vállalat menő irodaházában is helyet biztosít számukra, ha ez az igény felmerül.

Érdekel?

Mint az életben semmit, természetesen ezt sem adják ingyen, mert a programba első körben öt hazai startupot hívnak meg, akik már rendelkeznek legalább első prototípussal (MVP) az alábbi területek valamelyikén: pénzügy-technológia, mobil egészségügy, oktatás, szórakoztatóipar, elektronikus és mobilkereskedelem, kommunikáció, játékprogramok, IoT, m2m, felhő, mobilalkalmazás vagy hardvereszközök.

Ha magadra ismersz, akkor viszont itt az ideje kicsit belehúzni, mert a program, mint említettem szeptemberben inul.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyu.blog.hu/api/trackback/id/tr5411667622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása