Hi-tech tréning

Top 7 okos kütyü

2016. augusztus 31. - Kontent

Mivel lehet könnyebbé tenni mondjuk 10 kilométer terepfutást vagy egy hegyi biciklitúrát? A profi sportfelszerelésen és az energiapótláson kívül jól jöhet még egy eszköz, amivel még jobb élmény lesz az edzés.

Okos füles

A Samsung Gear IconX vezeték nélküli fülhallgató formája pontosan illeszkedik a füledbe. Ugrálhatsz, fejen állhatsz, futhatsz, görkorcsolyázhatsz ez a pici szilikonbevonatú kütyü akkor is a helyén marad. Még az izzadástól sem mozdul el, ha a megfelelő méretű gumifejet választod ki hozzá. Ez a nagyon okos kütyü, nem csak zenehallgatásra jó, telefonos összeköttetés nélkül is méri a pulzusodat, az elégetett kalóriákat és követi GPS-szel a megtett útvonaladat. És a legmenőbb benne, hogy hangvezérléssel adhatsz instrukciókat: IconX, jelentkezz!
11.jpg

Edződ és orvosod

Ha nem alkalmanként kocogsz, hanem rendszeresen futsz, esetleg egy nagyobb megmérettetésre készülsz, akkor olyan eszközt válassz, ami pontos, visszajelzést ad arról, jó-e a technikád, milyen dinamikával edzel. Ehhez egy megbízható kütyü kell, ami évekig tulajdonképpen az edződ is lesz.  A Garmin Vívoactive HR óra minden kültéri sporthoz jó (ha több sportot is űzöl egyszerre, kifejezetten praktikus) , kijelzőjét napfényben is könnyen leolvashatod. Az óra az eszközre bevitt adatokat egyből szinkronizálja a Garmin Connect programmal, ami rögtön ki is értékeli az adataidat és javaslatot tesz, hogyan tudnál jobb eredményt elérni. Ezt az órát még például evezéshez, kerékpározáshoz, golfozáshoz és síeléshez is használhatod.

A sapkád sem buta

Okos labda, teniszütő, kosárlabda, golfütő is van a piacon már, és végre megérkezett a baseballsapka, ami ezentúl nem csak a napsütéstől véd. A The Spree SmartCaphez nem kell öv sem, csak a Spree POD vezetéknélküli eszközzel kell kapcsolatot teremtenie, és máris küldi az adatokat: hőmérséklet, sebesség, megtett lépések, kalóriaégetés. Kényelmes, praktikus, egyszerű használni, nem kell edzés közben igazgatni, kapcsolgatni. Persze úszáshoz nem ajánljuk...

chad-249.jpg

 Nincs lazsálás, ha a pólód mér

És még mindig nincs vége az okos ruhák sorának, az Athos sportruhákban kiderül, milyen aktivitással dolgoznak az izmaid, a szíved mekkora kapacitással működik és hogy jól veszed-e a levegőt, azaz elég oxigén jut-e edzés közbe a szervezetedbe. Az elég menő, ha a ruhád figyelmeztet, hogy túlerőlteted vagy éppen nem edzed eléggé a bicepszedet, ugye?

Csuklókényelem

Ha olyan pulzusmérőt szeretnél, ami a legkényelmesebb, nem akadályoz a mozgásban, viszont  nagyon pontosan mér, akkor olyat válassz, amit a csuklódon tudsz viselni. Az egyik legpontosabb pulzusmérő a Samsung Gear Fit2, amit mobilhoz kell csatlakoztatni. Megfelelő appal (S Health) közös edzést is szervezhettek: ki tesz meg több kilométert vagy melyikőtök edz magasabb intenzitással. A Gear Fit2 minden androidos telefonnal kompatibilis.4.jpg

Egy kis plusz

A Nike+ sportórát egy GPS-szel és navigációval foglalkozó vállalattal, a Tomtommal terveztették, és gyártatták le, így a dizájn és a technológia minőségi kombinációja lett. Az óra a Nike+ (nikeplus.com) felületnek küldi az infókat az edzésedről és azon nyomban megnézheted, mennyire volt hatékony az aznapi tréning. Sőt, ha beprogramozod, előre jelzi, mikorra tervezted az futást, és emlékeztet, hogyan dolgoztál eddig és mik a további célok.

Oszd meg!

Bizonyára ismered a sportolók Facebookját, a Stravat, amire most már közvetlenül kütyüvel  küldheted az edzésinfóidat (nem kell hozzá mobilos app). A MOOV Now egy könnyű óra vagy bokapánt – oda teheted, ahol a legkevésbé zavar. Szerencsére jól néz ki, tehát nem zavaró, ha az egész napi aktivitásodat méred vele. A MOOV Now az alvásodat is figyelemmel kíséri, amennyiben magadon hagyod az ágyban, de ha pl bekapcsolva felejted és leveszed, akkor maratoni alvást regisztrál majd. Mindenféle mozgáshoz jó, ezért akkor is hasznos, ha többféle sporttal is izzasztod magadat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyu.blog.hu/api/trackback/id/tr6211659228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.08.31. 11:19:26

futni kell nem kütyümütyüzni

Serrin 2016.08.31. 12:20:11

Szerintem nem egy okosvalamitől kezd el valaki sportolni. Pár hetes hatása lehet, de utána a fiókban landolnak úgyis ezek az eszközök. Ha meg már eleve sportol valaki, akkor meg mérésben segíthet, de a lényegen nem változtatnak.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2016.08.31. 14:25:21

@Serrin: én szeretem pl mérni a futásokat és látni hogy miként alakult az előzőhöz képest. A futóapp pl nekem hasznos. Ha odafigyelnék rá, valszeg egy pulzusmérő is jó szolgálatot tenne.

Serrin 2016.08.31. 14:45:59

@Ződ2000: Ha jól sejtem, akkor nem azért kezdtél el futni, mert elkezdtél használni egy futóappot, hanem már előtte is futottál.

Zephyrous 2016.08.31. 18:57:26

Tetszenek a kütyük, de még sok év mire elterjednek... az okosfüles ára 50-60e ft, a többi még drágább.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2016.08.31. 19:11:50

@Serrin: lehet de ha úgyis futsz nem fogod pár alkalom után eltenni a kütyüt csak mert nem új többé. Én pl kifejezetten rákattantam a futó appra. És persze a zenelejátszó is évtizedek óta elkísér (újabban mobilba integrálva.).

Ezek nem kerülnek fiókba csak ha érkezik egy jobb eszköz ami kiváltja...

Pl egy karóra ami méri a pulzust és amivel könnyen ugrok számot biztos nem marad fiókban nálam...

2016.09.01. 10:16:20

amikor a kilencvenes évek közepén elkezdtem futni, azt mondták, ez az egyik legolcsóbb és egyszerűbb sport. Csak egy igazán jó futócipőbe kell beruházni.

Ehhez azóta is tartom magam, persze egy órát még viszek magammal.
Aki erdei futáson az erdő helyett a tuctucot hallgatja, az nem igazán tudja, miért jó erdőben futni.

A lépésszámláló a legnagyobb rejtély, egyszerűen el nem tudom képzelni, kinek okoz örömet, hogy megtudja, hányat lépett futás közben.

Aki meg a stravára töltögeti az edzéseit, az valószínűleg nincs tisztában vele, hogy a kutyát nem érdekli, merre járt, önmagán kívül.

daito 2016.09.02. 07:06:38

@Ződ2000: nincs karóra, ami méri a pulzust. Max tippeli.
Ugyanis a csuklód belső oldalán lehetne azt mérni, de az ember órájánál a szíj van ott, abba meg nem jó az érzékelőt építeni.
Valamint a csuklódnál izzadsz, koszolódik, az óra picit lazán kényelmes (akár mozoghat is) - ez mind a normális pulzusmérés ellensége.

Mad Mind 2016.09.02. 09:02:00

@gwr:
Az, hogy te nem tudod megérteni, még nem tüntet el egy jelentős vásárlói réteget. Lehet ők meg téged nem tudnak megérteni...

2016.09.02. 15:27:02

@Mad Mind: Persze, ez így van. Minden szart el lehet adni
De ha tudod, megmagyarázhatod, nyitott vagyok: miért kell tudni egy amatőr futónak, hogy hányat lépett az aznapi futása során?

Mad Mind 2016.09.05. 07:32:13

@gwr:
Honnan tudjam? Ha nem lenne vásárlói réteg, nem csinálnák. Neked ez miért fáj? A lényeg, ha kell, akkor megveszed, ha nem, akkor otthagyod.

2016.09.05. 18:06:54

@Mad Mind: hol írtam, hogy fájna? Egyszerűen kíváncsi vagyok. Még senki nem mondta el, mire jó. A tudat, hogy ennyit léptem futás közben?
Szeretném tudni, mi a varázsa. Hátha nekem is tetszene, ha érteném.
süti beállítások módosítása